Een van mijn favoriete fertiliteitsrecepten: Maca balletjes

Gezonde voeding heeft een grote impact op de vruchtbaarheid en gezondheid van zowel de moeder als het kind. Er is een grote verscheidenheid aan kruiden en specerijen die helpen in de behandeling van een verminderde vruchtbaarheid.
Vandaag zou ik graag een van mijn favoriete fertiliteitsrecepten met jullie delen.

Fertiliteitsballetjes zijn superlekker, supergezond en gemakkelijk te maken.

Rauwe fertiliteitsballetjes met maca poeder


Ingrediënten:

1,5 tl maca-poeder

1 el kaneel (gemalen)

1 el rauwe cacaopoeder

¼ kop donkere chocoladeschilfers

8-10 zachte medjol dadels

½ kopje amandelen

¼ kopje goji bessen

¼ kopje pompoen zaadjes

1 tl puur vanille-extract


Bereidingswijze:

· het is aanbevolen om de medjool-dadels 30 minuten te laten weken in warm water

· doe alle ingrediënten in een krachtige keukenrobot en mix tot een ruwe massa

· rol er kleine balletjes van

· zet ze in de koelkast zodat zij steviger worden


Dosering:

Deze balletjes zijn geschikt voor iedereen als een gezonde, vezelrijke, proteïne bevattende snack. Eet 2 balletjes per dag.


Analyse van het recept:

Maca:

Deze plant staat bekend als de Peruaanse "ginseng", hoewel het helemaal geen ginseng is. Het is echter bekend om energie, uithoudingsvermogen en libido te verhogen en stress te verminderen. Maca is een adaptogeen en het is belangrijk om dit gedurende een ​​lange periode in te nemen om de effecten te merken.

Maca is zeer voedzaam voor de hypofyse- en hypothalmusklieren, en zorgt dus voor een hormonaal evenwicht.


Rauwe cacao:

Bevat een hoge hoeveelheid magnesium. Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Magnesium ontspant de eileiders, waardoor je eitje niet klem komt te zitten of meer moeite moet doen om naar de baarmoeder te kunnen. Bovendien stimuleert deze libido-booster de aanmaak van endorfines en kan het serotonine verhogen, omdat het een bron van tryptofaan is. Serotonine wordt ook wel eens het “feelgoodhormoon” genoemd. Het bepaalt sterk de stemming. Bij een tekort kan zich men futloos voelen, depressieve gedachten hebben en gevoeliger voor pijn zijn. Rauwe cacao is ook een uitstekende bron van antioxidanten die gunstig zijn voor de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen.


Goji-bessen: ​​

Deze krachtige bessen zijn in Asië bekend als een sterk seksueel tonicum. Dit betekent dat ze het seksuele verlangen vergroten. Dit is te danken aan hun toenemende testosteronvermogen. Dit hormoon is uitermate belangrijk voor het libido bij zowel mannen als vrouwen. Het eten van deze kleine bessen kan ook het algeheel welzijn en het uithoudingsvermogen verhogen. Ze zitten vol met

vitamine C en antioxidanten.


14 weergaven0 opmerkingen