Hoe kan je bloedtoevoer naar je baarmoeder en eierstokken verhogen?Voedings- en zuurstofrijk bloed is cruciaal voor een optimale baarmoederfunctie, de gezondheid van de eicellen, het baarmoederslijmvlies en de celproliferatie van het baarmoederslijmvlies.

Ontdek hieronder 10 tips om hoe je bloedtoevoer naar je baarmoeder en eierstokken kan verhogen en functie van reproductieve organen optimaliseren:· Beweging: het is gemakkelijk om de bloedsomloop naar de baarmoeder te verbeteren door op te staan en te bewegen. Bovendien heb je hier maar 30 minuten per dag voor nodig. (De beste bewegingsvorm: yoga, hormonale yoga, wandelen op een hoog tempo, trampoline, dansen). Langdurig zitten kan je bloedsomloop verminderen. Als je meer dan een uur zit, probeer dan een pauze te nemen, rond te lopen en je uit te strekken.


· Merciér Therapie: Het doel van de Merciér Therapie is om de mobiliteit en de juiste doorbloeding van de voortplantingsorganen te herstellen. Hierdoor wordt hun functie geoptimaliseerd.


· Mojzisova methode: volgens verschillende studies verbetert de Mojzisova methode de vasculaire toevoer en de conditie van spier- of bindweefsel in de bekkenbodem. Tijdens de oefeningen worden het stuitbeen en de samengetrokken bekkenbodemspieren ontspannen en worden de verzwakte spieren versterkt. De spierbalans in het bekken wordt hersteld en de nerveuze en vasculaire toevoer naar de bekkenorganen wordt dus verbeterd.


· Ricinusoliepak: ricinusoliepakken bevorderen de bloedsomloop en brengen vers, zuurstofrijk, voedselrijk bloed naar de voortplantingsorganen. Een gezonde bloedsomloop bevordert de genezing en het herstel van littekenweefsel en de afbraak van oude verklevingen.


· Magnesium voedsel, supplementen, voetbadjes: Hoewel het exacte mechanisme nog onduidelijk is, geloven onderzoekers dat er een verband bestaat tussen magnesiumtekort en onvruchtbaarheid, vooral bij vrouwen. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat dit essentiële mineraal zorgt voor een natuurlijke toename van de DHEA-productie (bron voor de aanmaak van geslachtshormonen) die absoluut noodzakelijk is voor de vruchtbaarheid.


· Water: Voor een goede gezondheid van de eicellen is er een toevoer van zuurstofrijk bloed naar de voortplantingsorganen nodig. Drink elke dag minstens 4-5 glazen van 250 ml water. Door uitdroging kan uw bloed dik worden en kan de bloedsomloop in het lichaam vertragen.


· Voedsel: Rode bieten blijken de bloedsomloop te verhogen. Dit komt omdat bieten rijk zijn aan nitraat. Nitraat wordt in het lichaam omgezet naar stikstofoxide. Stikstofoxide is een belangrijke vaatverwijder die de bloedsomloop door het hele lichaam verhoogt, inclusief de baarmoeder. Specerijen zoals cayennepeper en gember kunnen ook helpen de doorbloeding te verbeteren, dus voeg ze zo veel als je kunt aan je maaltijden toe. Vergeet ook niet magnesiumrijkvoedsel die de bloedcirculatie verhoogt te eten.


· Kruiden die bloedsomloop verbeteren. Denk aan doorbloedingskruiden zoals duizendblad, rozemarijn, rozenbottel, framboos en ginkgo biloba. Je kan deze kruiden in Alchemille fertiliteitstheeën vinden: https://www.alchemille.be/shop-1


· Massage en fertiliteitsmassage: Wil je je bloed laten stromen zonder veel moeite te doen? Ga voor een wekelijkse massage. Behalve een verhoging van een bloedcirculatie kan je je stressniveaus verminderen. Wil je je stress verminderen? Lees hier hoe: https://www.facebook.com/Alchemillefertiliteitscoach/photos/a.404263986958886/818125278906086/


· Strakke kleren vermijden:

Strakke kleding kan de bloedstroom in uw lichaam beperken. Kies voor comfortabele kleding in plaats van skinny jeans en geef de hakken op voor flats en sandalen. Dit geldt ook voor ondergoed, panty's en zelfs sokken.


10 weergaven0 opmerkingen