Vruchtbaarheidsmassage


Massage wordt al eeuwen gebruikt om vrouwen te helpen hun vruchtbaarheid te verbeteren. Er zijn verschillende vruchtbaarheidsproblemen waarbij een vruchtbaarheidsmassage kan helpen:


Geblokkeerde eileiders

Eén van de grootste voordelen van massage is het vermogen om verklevingen in de buikholte en (meer specifiek) in de eileiders helemaal of deels af te breken. Vruchtbaarheidsmassage helpt op een zachte manier de kleine verklevingen te verbreken en helpt het lichaam om de resterende weefsels kwijt te raken. Massage biedt een geweldige niet-opdringerige optie voor vrouwen met geblokkeerde eileiders. Soms (bij grotere verklevingen) is een chirurgische ingreep toch nodig.

Endometriose

Vruchtbaarheidsmassage helpt het lichaam met congestieve bindweefselproblemen zoals endometriose. Wanneer endometrioseweefsel begint te groeien in andere delen van het lichaam dan de baarmoeder, treedt er irritatie op die vervolgens littekenweefsel kan creëren. Het kan er ook voor zorgen dat eileiders beginnen te draaien. Massage kan gebruikt worden om de kleine verklevingen te verbreken, de ontsteking te verminderen en het lichaam te helpen om het ‘oude’ bloed en weefselrestjes die overblijven uit het endometriumweefsel te verdrijven.

PCOS

Polycysteus ovariumsyndroom is een ander vruchtbaarheidsprobleem die een energetisch stagnatie in het lichaam veroorzaakt. Wanneer de ovulatie niet optreedt en een cyste begint te groeien op de eierstokken, veroorzaakt dit een reeks onevenwichtigheden; één van de belangrijkste is hormonale onbalans. Vruchtbaarheidsmassage kan helpen om deze onbalans te reguleren en het lichaam helpen om terug te ovuleren en te menstrueren. Terwijl het dieet nog steeds de beste therapie voor PCOS is, kan vruchtbaarheidsmassage echt helpen om een verschil te maken.

Ovariële cysten

Eén van de belangrijkste voordelen van vruchtbaarheidsmassage is dat het de bloedsomloop naar de eierstokken verhoogt. Dit kan bij ovariumcysten helpen een congestie op te heffen, ontstekingen te verminderen en de hormonale balans te bevorderen.

Menstruele krampen

Hoewel er veel verschillende oorzaken van menstruatiekrampen zijn, kan een vruchtbaarheidsmassage in de meeste gevallen helpen.

Hormonale onevenwichtigheden

Massage stimuleert een gezonde communicatie tussen de hypofyse, hypothalamus en eierstokken. Het regelt de hormonen die in het lichaam worden geproduceerd. Tijdens de vruchtbaarheidsmassage wordt de lever ook gemasseerd, wat een ander belangrijk orgaan voor het hormonaal evenwicht is.

Slechte bloedcirculatie

Een gezonde bloedsomloop is de sleutel tot vruchtbaarheid en algehele gezondheid omdat het verkrijgen van stofrijk bloed naar voortplantingsorganen en cellen van het grootste belang is. Massage helpt het bloed naar het hart terug te sturen waar het van zuurstof wordt voorzien, het doet het lymfesysteem beter werken en helpt het lichaam om gifstoffen in organen en spieren te verwerken en te verwijderen. Er zijn veel oorzaken van slechte circulatie. De belangrijkste zijn: zitten voor een lange tijd, gebrek aan lichaamsbeweging en hormonale oorzaken.

Vruchtbaarheidsmassage en stressvermindering

Vruchtbaarheidsmassage is een zeer ontspannende routine die als stressverminderende therapie kan gebruikt worden. Tijdens een vruchtbaarheidsmassage begint het lichaam zich te ontspannen, neemt de bloedstroom toe, komen de endorfines vrij (in het centrale zenuwstelsel geproduceerde polypeptiden die een morfineachtige werking hebben), de bloeddruk stabiliseert zich, pols- en hartfrequentie normaliseren zich, de ademhaling wordt rustiger en dieper en de spieren komen los.

Onverklaarde onvruchtbaarheid

Als het om onverklaarde onvruchtbaarheid gaat, is het meestal nodig een nieuwe balans in het dagelijks leven te brengen en zich te concentreren op een gezond lichaam en geest. De technieken van een vruchtbaarheidsmassage kunnen daarbij goed helpen.

#massage#endometriose#

68 weergaven0 opmerkingen