Wat is ricinusolie en hoe helpt het bij verminderde vruchtbaarheid?


Wat is ricinusolie?

Ricinusolie wordt gewonnen uit de vrucht van de Wonderboom, Ricinus Communis, deze vrucht wordt ook wel “wonderboon” genoemd.

Ricinus olie is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, maar tegenwoordig wereldwijd verspreid in tropische gebieden. Deze olie, ook wel castorolie genoemd, is zeer rijk (tot 90%) aan glyceriden van ricinolzuur.


Wat zijn de voordelen van ricinusolie?

Ricinusolie kan ondersteunend werken voor de vruchtbaarheid:


· Verhoogt de bloedcirculatie

Door de bloedsomloop te vergroten, stroomt zuurstofrijk bloed door de buik en voedt het de voortplantingsorganen - eierstokken, eileiders en baarmoeder - waardoor ze goed kunnen functioneren.


· Verbetert de immuunsysteemfunctie

Lymfeklieren omringen de voortplantingsorganen. Het lymfestelsel verdedigt het lichaam continu tegen ziekten. Toepassing van een ricinusoliepak over de onderbuik stimuleert de beweging van de lymfe door het voortplantingsgebied. Het lymfestelsel gaat vervolgens aan het werk om afval (gifstoffen) uit het gebied te verwijderen en de voortplantingsorganen te reinigen. Ricinusolie verzacht littekenweefsel na een laparoscopische chirurgie.


· Vermindert ontstekingen en pijn

Ricinusolie helpt bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam, wat op zijn beurt helpt bij het elimineren van ontstekingen. Er zijn veel gezondheidsproblemen met de vruchtbaarheid waarbij een ontsteking aanwezig is, zoals endometriose, cysten in de eierstokken, geblokkeerde eileiders en vleesbomen bijvoorbeeld. Bij het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) wordt het gebruikt als een natuurlijke remedie om de grootte van cysten te verkleinen, de groei van cysten te voorkomen, ontstekingen, hormoonregulatie en metabolische balans te helpen verbeteren. Ricinusolietherapie kan een ondersteunende therapie zijn om te gebruiken als onderdeel van een natuurlijk vruchtbaarheidsprogramma om een van deze problemen aan te pakken.


· Bevordert ontgifting

Ricinusolietherapie verhoogt de bloedcirculatie naar de lever, wat de lever ontgiftingsprocessen stimuleert en de leverfunctie verbetert. De lever maakt ook 1/3 tot 1/2 van alle lymfe. Levergezondheid is van vitaal belang voor een goede werking van het lymfestelsel. Een lever die overweldigd is door een slecht voedingspatroon, een slechte levensstijl, een zittend leven of blootstelling aan xenohormonen, kan niet voldoende functioneren of ook lymfe produceren. Dit kan bijdragen aan hormonale onbalans en ziekte.


Hoe wordt ricinusolie gebruikt om te ondersteunen bij vruchtbaarheid?

Een stuk wollen flanel is verzadigd in ricinusolie en met een warmwaterkruik op de buik aangebracht gedurende 30 minuten tot 1 uur. Wil je meer weten over ricinusolie kompressen en andere middelen die je vruchtbaarheid ondersteunen? Klik dan hier: https://www.alchemille.be/online-kennismakingsgesprek


8 weergaven0 opmerkingen