Wil je mijn verhaal kennen?

Ik ben Ruth Peelman en fertiliteitscoach. Ik heb Alchemille opgericht, omdat ik het zelf ook moeilijk had om zwanger te worden. Ik neem je hieronder mee in mijn persoonlijke zoektocht naar oplossingen om natuurlijk zwanger te worden.


Mijn persoonlijke ervaringen met verminderde vruchtbaarheid:

Zwanger worden lukte mij ook niet zo makkelijk. Gynaecologisch onderzoek gaf geen uitsluitsel over de reden van mijn verminderde vruchtbaarheid. Ik zocht verder naar een mogelijke oorzaak en was op zoek naar een behandeling voor mijn probleem. Zo belandde ik bij een bekende Tsjechische kinesitherapeut die werkte met kruiden en daarnaast ook nog eens een speciale reeks van oefeningen toepaste, volgens de Mojzisova - methode. Na een behandeling van drie maanden werd ik zwanger.


Op zoek naar een natuurlijke behandeling voor verminderde vruchtbaarheid:

Ik vond dat ik deze ervaring met anderen zou kon delen. Ik had zelf ook vrienden die er niet in slaagden hun kinderwens te vervullen. Deze problematiek van verminderde vruchtbaarheid motiveerde mij om te zoeken naar een natuurlijke behandeling voor verminderde vruchtbaarheid. Naast dat verminderde vruchtbaarheid een persoonlijke ervaring was, had ik er ook professioneel mee te maken. Ik werkte jaren in verschillende farmaceutische bedrijven en bracht kruiden en voedingssupplementen op de markt, samen met mijn collega’s.
In 2018 heb ik voor een carrièreswitch gekozen en ging ik weer studeren. Ik heb de volgende vakopleidingen afgerond: fytotherapie, gemmotherapie, Merciér therapie, Mojzisova – methode en orthomoleculaire voedingsleer. Deze opleidingen, complementair aan mijn professionele achtergrond vulde mijn kennis aan over de verschillende facetten van verminderde vruchtbaarheid.


De opgedane beroepservaring en de kennis uit mijn verschillende studies combineer ik in het advies dat ik geef in mijn fertiliteitspraktijk, genaamd Alchemille in Bornem waar ik vrouwen en mannen kan helpen met verminderde vruchtbaarheid.

In 2019 heb ik mijn groepspraktijk Alchemille opgericht.


Over mezelf: Ik ben een moeder van twee tienerdochters. Ik ben Tsjechische van oorsprong en woon inmiddels al 20 aantal jaar in België. Ik hou van skiën, tuinieren, thee drinken en een goed boek.

6 weergaven0 opmerkingen