Lindsay, 27 j., PCOS

Ik kreeg de diagnose PCOS nadat ik was gestopt met anticonceptie toen ik zwanger wilde worden. Ook de vruchtbaarheid van mijn man was niet optimaal, dus adviseerden ons de artsen een kunstmatige inseminatie te ondergaan. We slaagden al bij de tweede poging, maar helaas had ik een miskraam toen ik 8 weken ver was. Bij de derde poging gebeurde dit opnieuw.

Na een pauze in ons fertiliteitstraject hebben we samen beslist een andere weg te nemen en zochten we een alternatieve behandeling voor ons probleem. In een wellness centrum waar ik af een toe voor een massage ging heb ik een flyer van Alchemille gevonden.

We werden warm ontvangen door Ruth met een lekker kruidenthee en na een gesprek van meer dan 2 uur gingen we naar huis met veel hoop en nieuwe informatie. Van Ruth hebben we ook direct een voorraad van fertiliteitsthee gekregen.

Ik heb voor een PCOS fertiliteitstraject gekozen dat onder andere Mercier Therapië, Mojzisova oefeningen, self-fertiliteitsmassage, ricinusoliekompressen, fertiliteitsthee en supplementenadvies bevatte. Ik kreeg ook een dieetplan met een receptenboekje.

Ik heb samen met mijn man onze levensstijl grondig aangepakt. We veranderden allebei ons dieet, we ondergingen een ontgiftingskuur en begonnen regelmatig te sporten. Het heeft een tijdje geduurd maar onze motivatie was heel groot om niet op te geven.

Ik slaagde erin om af te vallen van BMI 26 naar 22. Uiteindelijk werd ik op natuurlijke wijze zwanger en beviel van een gezonde zon.

Ann, 26 j. pijnlijke maanstonden, endometriose?

Ruth is verreweg mijn favoriete therapeut. Ze is aardig, oprecht en geeft veel om haar patiënten.

Ik kwam bij haar omdat ik veel last had van mijn pijnlijke en hevige maanstonden. Ik had ook lage rugpijn en pijn bij het plassen rondom de menstruatie. Ik nam veel pijnstillers maar mijn pijn werd elke maand maar erger. Endometriose was nooit officieel bij me vastgesteld.

Ruth heeft mijn leven verbeterd met haar Mercier bekkenbodemtherapie, Mojzisova, gerichte supplementen, kruiden en een enzymotherapie. Ik ben nu al een paar maanden met de behandeling bezig en voel me een stuk beter. Pijn bij de menstruatie is behoorlijk afgenomen.  Ruth is een redder in mijn leven en ik zou haar therapie aan iedereen aanbevelen.

Ik zal zeker naar Alchemille terugkomen met mijn toekomstige kinderwens.

Eveline, 31 j., PCOS

We hebben twee jaar lang geprobeerd om een baby te krijgen.

Uit onderzoek bleek dat ik problemen had met ovulatie vanwege polycysteuze eierstokken.

“Er bestaat geen 'genezing' voor PCOS, maar de symptomen en gezondheidsrisico's kunnen wel worden beperkt” zei mijn behandelende arts toen. Vaak bestaat de behandeling eenvoudigweg uit het voorschrijven van de anticonceptiepil, waarbij bloedingen kunstmatig kunnen worden opgewekt.

Ik was verrast om te horen dat PCOS een verband heeft met insulineresistentie. Ik dacht altijd dat PCOS een aandoening was die meestal zwaarlijvige vrouwen treft. Ik zelf heb geen overgewicht, maar blijkbaar bestaat ook een ‘slank’ type van PCOS.

Via een dietiste ben ik bij Alchemille terechtgekomen. Ik werd heel warm ontvangen door Ruth. Zij heeft me een aantal voedingssupplementen aangeraden (zoals bv D-chiro-inositol, NAC, omega3, magnesium ezv.) en een voorraad van PCOS thee meegegeven.  Een aangepast dieetplan had ik al van mijn diëtiste gekregen.

Ruth heeft me uitleg over cyclusmonitoring (ovulatieschema, ovulatietesten en het meten van de basale temperatuur) gegeven. Ik heb bij haar ook alle 10 Mojzisova oefeningen aangeleerd.

Behalve dat ik elke dag een uurtje bezig was met de oefeningen, ging ik ook meer wandelen, fietsen en heb een klein trampoline aangekocht. Na vier maanden had ik mijn eerste eisprong, de volgende was twee maanden later.

Ik heb voor een PCOS traject in Alchemille gekozen en werd tien maanden na de verandering van mijn dieet en levensstijl zwanger.

Tinne, 32 j., verminderde vruchtbaarheid

Hallo, mijn naam is Tinne en ik zou graag mijn ervaring over Alchemille delen.

Ik werd door Ruth ontvangen met warmte en begrip die niemand anders mij op dat moment kon bieden. Ik kreeg ook een gevoel van hoop en bereidheid om samen met mij door te gaan naar de volgende stappen, hoe lang of moeilijk het was.

Tijdens mijn fertiliteitstraject werd ik geholpen door de Mojzisova methode, Gynex kruidendruppels en Concieve Plus-glijmiddel (die fungeert als “voeding” voor spermatozoïden en hun beweging en overleving vergemakkelijkt).

Ruth heeft me ook uitleg over cyclusmonitoring gegeven. Vroeger gebruikte ik gewone  ovulatietesten maar deze papieren versie werkte niet goed voor mij. Op advies van Ruth ben ik overschakeld naar een digitale versie van Clear Blue.

 

Verder schrijf ik mijn succes toe aan de Mojzisova methode. In het begin leek het gemakkelijk, maar geleidelijk aan namen de oefeningen en de frequentie van hun herhaling toe en uiteindelijk oefende ik ongeveer meer dan 1 uur per dag. Het was vrij stressvol maar ik heb het 3.5 maanden volgehouden. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​goede therapeut te hebben die je niet alleen “deblokkeert”, maar je ook leert de oefeningen correct uit te voeren met een gepaste ademhaling. Daarnaast heb je iemand nodig die je mentaal kan motiveren om het traject te doorstaan, anders is het tijdsverspilling.

 

Tijdens mijn fertiliteitstraject namen mijn man en ik fertiliteitssupplementen aangeraden door Ruth. Samen hebben we ook veel aanpassingen in onze levensstijl gemaakt (stressvermindering, gezonder eten, minder koffie en alcohol en geen warme baden en sauna’s). Ik ging de uitdaging aan en zette door.

 

Na vijf jaar van tevergeefse inspanningen en het lopen van arts naar arts kwam er een beloning: ik werd zwanger!

 

Sofie, 33j., endometriose

Hallo, mijn naam is Sofie en mijn man en ik probeerden al meer dan 4 jaar om kindje te krijgen.

Eerst ondergingen we allerlei soorten onderzoeken en stimulatiecycli.

Door een van de artsen werd een laparoscopie aangeraden. Laparoscopie vond plaats eind 2018.

De dokters hebben uitgebreide verklevingen in mijn buik gevonden en verwijderd. Daarna gebruikte ik weer hormonale stimulatie (ik slikte alle mogelijke hormonale medicijnen) maar het hielp nog steeds niet.

 

In november 2019 had ik via een kinesist over de fertiliteitspraktijk van Alchemille in Bornem gehoord en een afspraak gemaakt. Ik wou iets meer weten over hun natuurlijke behandelingen. Ruth heeft voor mijn diagnose 2 behandelingsmethodes voorgesteld en aangeraden om eerst met de Mojzisova-methode te beginnen. Als dit zou niet helpen was er nog een mogelijkheid om Mercier therapie te ondergaan. Ik heb van Ruth ook een dieetplan op maat gekregen voor mijn man en ik.

Ik heb ook geleerd hoe ik een self-fertiliteitsmassage en self-fertiliteitsvoetreflexologie kan doen.

 

Naast de 10 Mojzisova oefeningen die heb ik aangeleerd moest ik nog 2x per dag  ENDO fertiliteitsthee drinken en verschillende voedingssupplementen nemen. Ik oefende de methode van Mojzisova ongeveer 6 maanden in. Dit deed ik 2x per dag een half uur. Hierdoor werd ik EINDELIJK zwanger! Mercier-therapie was zelfs niet meer nodig.

 

Ik denk dat de Mojzisova-methode echt een effect heeft en ik raad het iedereen aan. Door de oefeningen heb ik niet alleen mijn figuur verbeterd, maar heb ik ook het gevoel dat mijn cyclus er regelmatiger en minder pijnlijk door is geworden.

De oefeningen vragen wat doorzettingsvermogen; ik moest me vaak forceren de oefeningen te doen en ik had niet altijd er zin in. Soms oefende ik voor de tv of keek ik een film en ging het meteen beter. Ik heb deze discipline langzaam opgebouwd en vond het op den duur niet meer lastig.  Het kost veel tijd en kracht, maar het resultaat mag er zijn! En de methode van Mojzisova is een echt wonder.

Ruth heeft gedurende het volledige traject voor enorm veel mentale steun gezorgd.